НЕЗАБОРАВНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ – ВИШЕ ОД 20.000 ПОСЕТИЛАЦА
3.06.2015

НЕЗАБОРАВНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ – ВИШЕ ОД 20.000 ПОСЕТИЛАЦА

Више од 20.000 грађана Ниша и гостију из других средина било је на ПАЛИЛУЛСКОЈ ВЕЧЕРИ 2015. Медијска промоција ове градске манифестације путем РТВ Белами и директан пренос музичко сценског програма “У срцу Палилула”, омогућила је да више стотина хиљада гледалаца прати овај догађај, широм Србије, путем малих екрана. Централни програм, који је почео у 19 сати и трајао још после поноћи, пратеће манифестације у Епископској улици и на Палилулској пијаци-Изложба стваралалаштва и предузетништва (око 40.излагача), идеални временски услови, допринели су да Палилулу посете готово све генерације становника.

Програм на централној позорници је отпочео наступом Ансамбла народних игара и песама „МОЗАИК“ - са групом чланова Удружења „Другачији заједно“. Финалисти КАРАОКЕ-ПАЛИЛУЛА фест 2015. (у продукцији “Ла Кампанела“) поздрављени су бурним аплаузом. Затим је наступио Војни оркестар Ниш под диригентском палицом капетана Дејана Ђорђевића. Овај реномирани ансамбл Војске Србије, поводом Дана победе 9. маја, наступао је у Кијеву на Паради војних оркестара.

ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ – „У срцу Палилула“ – отворио је председник Градске општине Палилула Бобан Џунић а изасланик Епископа нишког г. др Јована, Протојереј ставрофор Бранко Цинцаревић, благословио је скуп који се традиционално одржава у Данима Светог цара Константина и царице Јелене-обележавања славе града Ниша.

Организатор манифестације – Градска општина Палилула, је програм веома добро укомпоновао како би се обезбедила посећеност публике и испунила очекивања. За оне најмлађе гостовало је на палилулској рампи позориштанце, наступали су мали певачи и фолклорци, За омладину популарна и рок музика, за боеме, градска музика и романсе. Поменућемо и ове извођаче, јер се никако не уклапају у коментаре “критизера” српске традиције, већ су то реноморани ансамбли са међународним признањима: Вокална група “Константинус”, Мешовити хор “Учитељска лира”, Хор “Грација”, Црквено играчки ансамбл “Бранко”, таленти нишке музичке сцене, студенткиње  Андријана Стојановиц и Невена Мирчић, Живорад Исаковић-Чокалија.

Као што бива на свакој манифестацији највеће интересовање побудиле су звезде вечери, победници Фестивала у Гучи - Оркестар Кристијана Азиновића, звезда популарне музике Јелена Костов и Небојша Саитовић-Саита са оркестром "Црне мамбе". Палилулско вече 2015.протекло је у добром расположењу, без нарушавања јавног реда. Пх.Д.Видојковић.

КЦН::1 Информер - Палилулско вече